Recept Mais kaaskoekjes met 30+ oud
November 2019
Een hartig koekje bij de borrel? Deze Maiskoekjes zijn een verrassende toevoeging op de kaasplank. Met een romige, maar pikante smaak is de 30+ Pikante belegen kaas een heerlijke combinati
-
Geselecteerd door onze kaasboerZo weet je zeker dat het lekker is!
-
Thuisbezorgd wanneer jij wiltDe vacuüm verpakking houdt de kaas tot wel 5 weken vers
-
Luchtdicht verpakt en daardoor 5 weken houdbaarHet makkelijkste voor iedereen
-
Altijd een Box naar jouw smaakKies je favoriet of laat je juist verassen
KAZIG RECEPT: Maiskoekjes met Pikante 30+ kaas
November 2019
Een hartig koekje bij de borrel? Deze Maiskoekjes zijn een verrassende toevoeging op de kaasplank. Met een romige, maar pikante smaak is de 30+ Pikante belegen kaas een heerlijke combinatie met de mais. Smakelijk!
Ingrediënten
- 200 gr mais (uit blik)
- 150 ml melk
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 bosuien
- 2 tl zonnebloemolie
- 1 ei
- geraspte 30+ Pikante belegen kaas (ongeveer 75 gram)
- snufje zout
- kruiden: (verse) bieslook
Keukengerei:
- Zeef
- Vergiet (optioneel)
Giet de mais in het vergiet en laat deze uitlekken. Snij de bosui in ringetjes, rasp de 30+ Pikante belegen kaas en snij de bieslook fijn. Klopt het ei met de melk in een kom. Zeef zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en meng dit tot een glad beslag. Meng de mais, geraspte kaas, bieslook en de bosui door het mengsel.
Tijd om te bakken! Doe een klein scheutje zonnebloemolie in een pan en schep met een eetlepel het beslag in kleine porties in de pan. Bak de koekjes aan weerskanten 1 á 2 minuten.