Mijn naam is Robin Hennekam, geboren en getogen in Breda. Inmiddels werk ik al bijna 15 jaar mee op de markt samen met mijn vader. Hij heeft mij vanaf jongs afgaan al besmet met het "kaas-virus" ;) !!

Mijn vader ging als jongetje van 10 jaar uit school direct door naar de markt om mijn opa daar te helpen. Toen al wist mijn vader dat hij ook kaasboer wilde worden, net als mijn opa. Op zijn 23ste heeft mijn vader het bedrijf overgenomen van mijn opa. Ondertussen zijn we nu ruim 40 jaar verder en verkoopt hij onze kazen nog steeds met net zoveel liefde en passie als dat kleine jongetje van 10 jaar. 

Inmiddels word ik bijna 30 jaar en sta ik al bijna 15 jaar samen met mijn vader op de markten in en rondom Breda. Hij heeft zijn liefde en passie over de kazen al snel weten over te brengen op mij. Wat hij heeft geleerd van mijn opa heeft mijn vader mij weer bijgebracht. Inmiddels heb ik heel wat taken van mijn vader overgenomen. Zodat ik ons familiebedrijf kan doorzetten. Het gele goud zit in ons bloed kan je dus wel zeggen.

Wij hebben ons eigen pakhuis aan huis. Hier zorgen wij er iedere week weer voor dat de kazen er netjes bij liggen. Dat betekend wassen wanneer dit nodig is en natuurlijk wekelijks draaien. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat de kaas de juiste smaak krijgt en er geen dikke randen ontstaan. Onze kazen rijpen dus in ons eigen pakhuis onze oude brokkelkaas ligt gemiddeld 24 maanden in ons pakhuis. Deze kaas moet iedere week gedraaid worden, dat hoort bij het rijpingsproces. Wanneer deze kaas dus klaar is voor de verkoop hebben wij een bol oude brokkel kaas al meer dan 100x gedraaid! Weet je wat een bol kaas ongeveer weegt ? 

 

Inmiddels ben ik de 4e generatie op de markt en wie weet volgen er ooit nog meer ;) 

Links Peter Hennekam Rechts Robin Hennekam