Hoelang is de kaas van HelloCheese goed te houden?

De kaas van HelloCheese kun je zolang het vacuüm verpakt zit 5 weken goed houden. Mocht je de kaas hebben uitgepakt is het, afhankelijk van de soort kaas 7 tot 14 dagen houdbaar. Wij adviseren om dan ons bijgeleverde HelloCheese papier te gebruiken. Dit papier ademt namelijk en zodoende stikt de kaas niet en dus langer houdbaar is. 

Hoe is het mogelijk dat je de kaas kunt verzenden?

Wij kunnen onze kazen probleemloos verzenden omdat wij enkel ambachtelijke harde Hollandse kazen verkopen. Onze kaas word vers afgesneden en daarna luchtdicht verpakt waardoor er tijdens het transport niks mis kan gaan. Een enkele keer komt het voor dat er een enthousiaste pakketbezorger met je pakket onderweg is geweest, hierdoor kan er lucht bij een van de kazen zijn gekomen. Mocht dit het geval zijn neem dan direct contact met ons op zodat we dit voor u kunnen oplossen.  

Waar komt jullie kaas vandaan?

Al onze kazen komen uit Nederland, welles waar uit verschillende delen van het land. Ons hoofdpakhuis is gevestigd in Breda, hier worden al onze kazen geleverd. In ons eigen pakhuis gaat voor een deel van de kazen de rijping gewoon door. Wist je dat onze kazen soms wel twee jaar rijpen in ons eigen pakhuis ? Door het natuurlijk rijpen en wekelijks handmatig draaien krijgt de kaas zijn smaak en geen dikke randen.

Hoelang bestaan jullie al?

Ons familiebedrijf is bestaan in de jaren 50. Toen zijn we begonnen op de markten in en rondom Breda. Van oorsprong heten wij De Vitamine Bron. En inmiddels gaat ons bedrijf al heel wat jaren verder van vader op zoon. Inmiddels staat dus ook onze 4e generatie op de markt. En dankzij de jongere generatie heb jij ons ook online kunnen vinden. 

Wat onderscheid jullie kaas ten opzichte van concurrenten?

Onze kaas laat zich kenbaar onderscheiden door een natuurlijke rijping. Dit betekend dat onze kaas minimaal 3 maanden en maximaal 24 maanden bij ons in het pakhuis aan het rijpen is. Dit gebeurt zonder klimaat systemen, hierdoor rijpt de kaas in de zomermaanden dus ook sneller dan in de winter maanden. Dit komt doordat het in de zomer dus ook warmer is in het pakhuis dan in de wintermaanden. Ook worden alle kazen handmatig gedraaid en met liefde, aandacht en vooral passie verzorgd!

Kunnen wij onze bestellingen ook bij jullie bedrijf ophalen?

Omdat wij door de weeks op verschillende markten in en rondom Breda staan is het niet mogelijk om jouw pakketje in ons pakhuis af te halen. Maar daar hebben wij natuurlijk wel een oplossing voor bedacht. In samenwerking met Belob Stories in Breda hebben wij er toch voor kunnen zorgen dat u uw bestelling gratis kan afhalen. Dit is uiteraard alleen mogelijk tijdens de openingstijden van deze winkel, dinsdag t/m zaterdag. 

Help, ik heb een allergie…

Het kan zijn dat u allergisch bent voor producten die in onze kaas verwerkt zitten. Dit zal veelal mogelijk zijn bij onze kruidenkazen. Daarom hebben wij bij al onze kazen een productspecificatie omschreven. Hier vind je alle belangrijke ingrediënten. Mocht je toch ergens over twijfelen neem dan contact met ons op. 

Ik ben lactose intolerant, wat nu?

Met lactose intolerantie is er nog steeds voldoende keuze uit verschillende kazen. Vrijwel alles vanaf 12 maanden natuurlijk gerijpt is daarvoor geschikt. Ook diverse biologische kazen zijn mogelijk zoals onze Jersey varianten.

Waar staan jullie op de markt ?

Wij staan op verschillende markten in en rondom Breda. Hieronder vind je een overzicht van de markten waar wij te vinden zijn. Mocht je in de buurt zijn vinden we het altijd gezellig als je een kijkje komt nemen op een van onze markten. 

Dinsdag Grote Markt Breda
Woensdag Made
Donderdag Zundert
Vrijdag Grote Markt Breda
Zaterdag Oosterhout & Dr. Jan Ingenhouzsplein

Wij zijn in verwachting van een toekomstige kaas eter, wat mag ik hebben?

Wanneer je in verwachting bent is het aan te raden om gepasteuriseerde kazen te eten. Dit omdat boerenkaas bacteriën bevat die niet goed voor je zijn tijdens de zwangerschap. Boerenkaas noemt men ook wel rauwmelkse kaas. Gelukkig zijn er nog heel veel andere kazen waar je tijdens je zwangerschap onbeperkt van kan genieten.